Miben segíthetünk?

Válassza ki a cége számára releváns szolgáltatást.

Bemutatkozik a Danubius Expert Group csapata

A Danubius Expert Audit Kft. 1999 végén kezdte meg működését. Célunk, hogy magas színvonalú és megbízható könyvvizsgálói és tanácsadási szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleinknek, akik között kis- és középvállalkozások, nonprofit szervezetek, állami intézmények, önkormányzatok is megtalálhatók.

Szolgáltatásaink közé tartozik a kötelező és önkéntes könyvvizsgálat, a pénzügyi beszámolók ellenőrzése, a belső ellenőrzési feladatok elvégzése, transzferár dokumentáció készítés és cégértékelési szolgáltatások, valamint a vezetői tanácsadás.

Társaságunk a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagja, így munkánkat a hazai és nemzetközi szakmai és etikai normák szerint végezzük.

Csapatunk tapasztalt és képzett könyvvizsgálókból és tanácsadókból áll, akik folyamatosan továbbképzik magukat, követve a legfrissebb jogszabályi és szakmai változásokat.

Könyvvizsgálati szolgáltatásunk

Hogyan zajlik a könyvvizsgálat?

A könyvvizsgálat során egy független és szakképzett könyvvizsgáló ellenőrzi a vállalkozás pénzügyi beszámolóját és a hozzá kapcsolódó nyilvántartásokat, annak megállapítása érdekében, hogy a dokumentumok tükrözik-e a valós gazdasági helyzetet és megfelelnek-e a jogszabályi és szakmai előírásoknak.

Miért fontos a könyvvizsgálat?

A könyvvizsgálat célja, hogy biztosítsa az ügyfelek, a tulajdonosok, a hitelezők, a befektetők, az adóhatóság és más érdekeltek számára, hogy a vállalkozás pénzügyi beszámolója megbízható és valós információkat tartalmaz. Segít a vállalkozásnak elkerülni a jogszabályi szankciókat, növelni a hitelképességét, javítani a belső ellenőrzési rendszerét, felismerni és kezelni a kockázatokat, valamint optimalizálni a vállalkozás teljesítményét.

Tipp: A könyvvizsgálatra kötelezettek körét a számviteli törvény és más jogszabályok határozzák meg. A könyvvizsgálat célja annak megállapítása, hogy a vállalkozás éves beszámolója megbízható és valós képet ad a vagyoni és pénzügyi helyzetéről és eredményéről.

A számviteli törvény szerint kötelező a könyvvizsgálat minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozás számára, kivéve, ha az üzleti évet megelőző két évben az átlagos nettó árbevétel nem haladta meg a 300 millió forintot, és az átlagosan foglalkoztatottak létszáma nem haladta meg az 50 főt.

Mindkét feltételnek egyszerre kell teljesülnie ahhoz, hogy a vállalkozás mentesüljön a könyvvizsgálati kötelezettség alól. A könyvvizsgálatra nem kötelezettek is dönthetnek úgy, hogy saját elhatározásból megbíznak egy könyvvizsgálót a beszámolójuk felülvizsgálatával. Ezzel növelhetik a beszámolójuk hitelességét és bizalmát a felhasználók szemében.

Miért érdemes minket megbíznia?

Ha Ön magas színvonalú és megbízható könyvvizsgáló szolgáltatást keres, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot! Cégünk több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik, 50+ ügyfelünk könyvvizsgálatát végezzük. Szívesen elkészítjük Önnek egyedi ajánlatunkat és megmutatjuk, hogyan tudunk hozzájárulni vállalkozása sikeréhez.

Transzferár tanácsadás vállalkozása számára

2011 óta foglalkozunk transzferár dokumentáció készítésével és tanácsadással. Célunk, hogy segítsünk ügyfeleinknek megfelelni a jogszabályi követelményeknek a kapcsolt vállalkozások közötti ügyletek során.

A szolgáltatás részei:

Tipp: A transzferár készítés kötelezettsége a kapcsolt vállalkozások közötti ügyletek során alkalmazott árakat érinti. A transzferár készítés célja, hogy biztosítsa, hogy az árak megfeleljenek a szokásos piaci árnak, amit független felek egymás között alkalmaznának.

A transzferár készítésre a középvállalkozások és nagyvállalkozások kötelezettek. A transzferár nyilvántartás készítése során a kapcsolt vállalkozásoknak – szigorú jogszabályi előírások szerinti tartalommal – a fődokumentumot és az ügyletenkénti helyi dokumentumokat kell elkészíteniük. A fődokumentumnak a teljes cégcsoportról kell átfogó képet nyújtania, míg a helyi dokumentumoknak az adott adóalany kapcsolt ügyleteit kell bemutatniuk.

A transzferár nyilvántartást az adóhatóság kérésére kell benyújtani. A transzferár készítés kötelezettségének elmulasztása súlyos jogkövetkezményekkel, a hibás dokumentáció súlyos pénzbírsággal is járhat. Ezért fontos, hogy a kapcsolt vállalkozások gondosan elkészítsék és frissítsék a transzferár nyilvántartásukat.

Ha érdekli szolgáltatásunk, vegye fel velünk a kapcsolatot! Szívesen elkészítjük Önnek ingyenes ajánlatunkat.

Cégértékelési szolgáltatásunk

Mikor hasznos a cégértékelés?

Cégértékelési szolgáltatásunk segít a cégtulajdonosoknak és befektetőknek a vállalkozások piaci értékének meghatározásában. Célunk, hogy objektív, megbízható és átfogó értékelést készítsünk, amely alapján az érdekelt felek döntéseket hozhatnak az üzleti lehetőségeikről.

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink közé tartozik a cégértékelés különböző célokra (pl. cégeladás, befektető bevonás, összeolvadás, felvásárlás, adótervezés stb.), a cégértékelési módszerek tanácsadása és alkalmazása (pl. saját tőke alapú, szorzószámos, gazdasági hozzáadott érték alapú, diszkontált cash-flow alapú stb.), valamint a cégértékeléshez kapcsolódó egyéb szolgáltatások (pl. piaci elemzés, kockázatkezelés stb.).

Tipp: A cégértékelésre akkor lehet szükség, ha a cég tulajdonosa vagy egy potenciális befektető szeretné megtudni, hogy mennyit ér a vállalkozás egy adott időpontban és körülmények között. A cégértékelés segíthet a döntéshozatalban olyan esetekben, mint például:

  • Cégeladás vagy -vétel
  • Befektető bevonás vagy tőzsdére lépés
  • Összeolvadás vagy felvásárlás
  • Cégértékhez kötött vezetőségi bónuszok
  • Tulajdonrész fedezetként vagy biztosítékként való bevonása
  • Számviteli és adózási okok

A cégértékelés során több tényezőt is figyelembe kell venni, mint például a cég vagyonát, profittermelő képességét, mérlegen kívüli tételeit, valamint a cégértékelés célját és időzítését.

Ha szeretné tudni, hogy mennyit ér a vállalkozása, vagy milyen lehetőségei vannak a piacon, vegye fel velünk a kapcsolatot! Mi segítünk Önnek a cégérték megállapításában és optimalizálásában!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

További kérdései vannak? Szakembereink állnak rendelkezésére. Segítünk a problémák megoldásában.

Tudja már, milyen ügyben fordulna hozzánk?